
علی کسمایی ملقب به پدر دوبله ایران روز سهشنبه در 97 سالگی از دنیا رفت.
به گزارش خبرآنلاین، مرحوم علی کسمایی به علت شکستگی لگن از اوایل سال 1389 در بستر بیماری بود و مدتها بود قدرت تکلم نداشت.
او متولد سال 1294 در تهران و فارغالتحصیل رشته اقتصاد از دانشگاه تهران بود. کسمایی فعالیت هنری را با مطبوعات آغاز و با نویسندگی ادامه داد. او سال 1329 با نگارش فیلمنامه فیلم «شرمسار» به کارگردانی اسماعیل کوشان وارد دنیای سینما شد.
کسمایی از سال 1329 فعالیت در زمینه دوبله را آغاز کرد و برای نخستینبار سال 1333 بهعنوان سرپرست گویندگان فیلم «شاهزاده روباهان» را دوبله کرد.
او سرپرستی دوبلاژ فیلمها و مجموعههایی چون «شازده احتجاب»، «شطرنج باد»، «ملکوت»، «هجرت»، «پرواز در شب»، «هزاردستان»، «سربداران»، «آخرین پرواز»، «این خانه دور است»، «سالهای جوانی»، «اتاق یک»، «حکایت آن مرد خوشبخت»، «کمیته مجازات» و «هور در آتش» و فیلمهای خارجی «دکتر ژیواگو»، «بانوی زیبای من»، «آوای موسیقی» و «هملت» را به عهده داشت.
کسمایی سال 1388 در بیست و هشتمین جشنواره فیلم فجر مورد تقدیر قرار گرفت.
مراسم تشییع پیکر این هنرمند فقید پنجشنبه هشتم تیرماه ساعت 9:30 از مقابل تالار وحدت برگزار میشود.

ناگفته هایی از شهید بهشتی
می گوید شخصیت شهید بهشتی در میان دیگر شخصیت ها، برایم جذاب تر بود؛ چرا که او هیچ گاه به جوانان به چشم یک وسیله برای خود نگاه نمی کرد؛
صادقچهرقانی: این سخن مرتضی داستانی است که در دوران جوانی، شهید بهشتی او را وارد روزنامه نگاری کرد و امروز بعد از گذشت سال ها به یک روزنامه نگار با تجربه و پیشکسوت بدل شده است.
گفت وگو با شخصی که شیفتگی خاصی نسبت به شهید بهشتی دارد و در زمان حیات شهید بهشتی همواره سعی داشته به او نزدیک شود، شاید ما را تا حد زیادی با ابعاد شخصیتی شهید بهشتی اولین دبیر کل حزب جمهوری اسلامی آشنا کند. مرتضی داستانی در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید: به دلیل شیفتگی خاصی که نسبت به شهید بهشتی داشتم، از ابتدای تأسیس حزب جمهوری تا زمانی که این حزب منحل شد، عضو این حزب بودم. وی می گوید: در یکی از سفرهایی که شهید بهشتی به قم داشتند، به دنبال کسی بودند که به عنوان خبرنگار قم، برای روزنامه جمهوری اسلامی که در آن زمان به تازگی تأسیس شده بود، باشد و کارهای رسانه ای این روزنامه را در قم به عهده بگیرد؛ بر همین اساس به توصیه آیت الله بهشتی، وارد کار رسانه ای شدم؛ به نظر خودم شاید اگر توصیه ایشان نبود، اصلا در کار رسانه ای وارد نمی شدم و یا در آن نمی ماندم، اما به خاطر توصیه های شهید بهشتی در حال حاضر حدود سی و دو سال است که وارد کار رسانه ای شده و ماندگار شدم.
او با بیان این که ویژگی های خاصی که در شهید بهشتی بود، مانند یک آهن ربایی هر کسی را به خود جذب می کرد، گفت: نگاه او به انسان و کرامت انسان و اخلاقیات، نگاه های عجیبی است که در هیچ کس نمی توان آن را یافت؛ برای مثال خیلی عجیب است که ایشان هر وقت می خواست که "ریگان" رییس جمهور وقت آمریکا را خطاب قرار دهد می گفت "آقای ریگان"؛ یعنی احترام به انسان ها در هر شرایط و ویژگی که بودند، از خصوصیات شخصیتی شهید بهشتی بود.
عضو سابق حزب جمهوری در این گفت وگو از سلوک سیاسی شهید بهشتی، نگاه او به کار حزبی، علت تخریب شخصیتی او، چرایی تخریب های شخصیتی شهید بهشتی پس از شهادتش به سمت آیت الله هاشمی رفسنجانی، علت انحلال حزب جمهوری توسط امام خمینی(ره) و ... سخن می گوید.
مرتضی داستانی در حال حاضر مدیر مسئول و سردبیر روزنامه 19دی است.
گفت وگو با شخصی که شیفتگی خاصی نسبت به شهید بهشتی دارد و در زمان حیات شهید بهشتی همواره سعی داشته به او نزدیک شود، شاید ما را تا حد زیادی با ابعاد شخصیتی شهید بهشتی اولین دبیر کل حزب جمهوری اسلامی آشنا کند. مرتضی داستانی در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید: به دلیل شیفتگی خاصی که نسبت به شهید بهشتی داشتم، از ابتدای تأسیس حزب جمهوری تا زمانی که این حزب منحل شد، عضو این حزب بودم. وی می گوید: در یکی از سفرهایی که شهید بهشتی به قم داشتند، به دنبال کسی بودند که به عنوان خبرنگار قم، برای روزنامه جمهوری اسلامی که در آن زمان به تازگی تأسیس شده بود، باشد و کارهای رسانه ای این روزنامه را در قم به عهده بگیرد؛ بر همین اساس به توصیه آیت الله بهشتی، وارد کار رسانه ای شدم؛ به نظر خودم شاید اگر توصیه ایشان نبود، اصلا در کار رسانه ای وارد نمی شدم و یا در آن نمی ماندم، اما به خاطر توصیه های شهید بهشتی در حال حاضر حدود سی و دو سال است که وارد کار رسانه ای شده و ماندگار شدم.

رئیس کتابخانه مجلس شورای اسلامی گفت: حضرت سجاد(ع) مسیر زندگی سیاسی شیعه را از برخورد مستقیم به غیرمستقیم، تغییر داد و در واقع این برخورد غیرمستقیم نیز تفسیر تازهای از کارهای سیاسی و فرهنگی بود.
حجتالاسلام والمسلمين دکتر رسول جعفريان، رئيس كتابخانه مجلس شوراي اسلامي در خصوص فرارسيدن سالروز ولادت امام سجاد(ع) و اهميت صحيفه سجاديه عنوان كرد: صحيفه سجاديه پس از قرآن و نهجالبلاغه، سومين متن معتبر ديني شيعيان به شمار ميرود. در واقع، اين اثر ارزشمند حضرت زينالعابدين (ع) مجموعهاي بسيار مهم و مستقل است كه آغاز و پاياني مشخص دارد.
وي اظهار داشت: صحيفه سجاديه كتابي با مضامين ادعيه است كه در چند قرن اخير به زبور آل محمد (ص) معروف شده است. صحيفه سجاديه از دوران قديم براي شيعيان شناخته شده بود و نسخههاي بسيار كهن آن از قرن 6 و 7 وجود دارد اما بيش از هر چيز دوره صفويه و پدر علامه مجلسي، اين كتاب را در جامعه شيعي ترويج و گسترش دادند.

امام سجاد (درود خدا بر او باد) و صحیفه مبارک او از نگاه اسلام شناس و متخصص عرفان مولوی و ابن عربی در آمریکا
«ویلیام چیتیک» اسلام شناس و پژوهشگر نامدار عرفان معتقد است که «صحیفه سجادیه»، بعد درونی و داخلی اسلام را آشکار میکند که حتی ممکن است فهم و درک آن در سایر متون اولیه دشوارتر نیز بوده باشد. وی با حضور در دانشگاه دارالحدیث اعلام کرد که ترجمه انگلیسی صحیفه سجادیه، همراه با ملحقات، دعاهای ایام هفته، مناجات خمسةعشر و رسالةالحقوق امام سجاد(ع)، از آثار ارزشمند اوست. آثار وی نقشی بسزا در معرفی صحیفه سجادیه در سطوح جهانی داشته است.

محمدرضا شفیعی کدکنی در راه بازگشت از بزرگداشت چهلمین روز درگذشت حسن احمدی گیوی در اتوبوس شرکت واحد به پرسشهای دانشجویانش پاسخ گفت.
روایت خبرگزاری مهر از این اتفاق چنین است:
محمدرضا شفیعی کدکنی استاد پیشکسوت زبان و ادبیات فارسی دانشگاه تهران بعد از اینکه دفتر یادبود استاد احمدی گیوی را امضا کرد، از موسسه لغتنامه دهخدا خارج شد و عرض خیابان ولی عصر (عج) را طی کرد و خودش را به اتوبوسهای خط تجریش - راه آهن رساند.
چند تن دیگر از شرکت کنندگان در این مراسم که عموماً دانشجویان زبان فارسی دانشگاه تهران بودند، قبلاً سوار این اتوبوس شده بودند، حضور ناگهانی شفیعی کدکنی در این وسیله نقلیه عمومی برای آنها هم جالب بود. کدکنی که در ایستگاه پسیان سوار خط واحد شده بود، گفت که مقصدش ایستگاه جام جم است و دوست دارد این مسیر را با اتوبوس طی کند.
دانشجویان شفیعی کدکنی در این مسیر کوتاه هم از بحثهای صرف و نحو زبان فارسی با استادشان کوتاه نمیآمدند.

چند روایت از حضرت زینالعابدین (ع)
شهادت امام سجاد (ع) فرصتي است تا با تعمق در آموزههاي ديني و روايات حضرات معصومين (ع) جان دل را با عطر روحافزاي احاديث امام سجاد (ع) جلا ببخشيم.
* نهي از طمع در مال مردم
امام سجاد عليه السلام فرمودند:
رَأيتُ الْخَيرَ كُلَّهُ قَدْ اجْتَمَعَ في قَطْعِ الطَّمَعِ عَمّا في أيدي النّاس
همۀ خوبيها را در بريدن طمع از آنچه در دست مردم است ديدم. (بحارالأنوار، ج52، ص2)
امام سجاد (ع) از چه افرادي تعجب ميکند
قالَ الاْمامُ عَلىّ بنُ الْحسَين، (عَلَيْهِ السَّلام) : عَجَباً كُلّ الْعَجَبِ لِمَنْ عَمِلَ لِدارِ الْفَناءِ وَتَرَكَ دارَ الْبقاء.
امام سجاد(عليه اسلام) فرمود: بسيار عجيب است از كسانى كه براى اين دنياى زودگذر و فانى كار مى كنند و خون دل مى خورند ولى آخرت را كه باقى و ابدى است رها و فراموش كرده اند. بحارالأنوار: ج 73، ص 127، ح 128

تمام صفات و ویژگی هاى ارزشى انسان بر محور عقل و علم او سنجیده مى شود و امام دو بینش شیعه کسى است که در عقل و علم و نیز اعمال ارزشى ، سرآمد همه خلق است . و خداوند بر اساس این شایستگى هاى واقعى ، ایشان را به امامت و پیشوایى دینى و دنیایى برگزیده است .
خداوند در قرآن مى فرماید:
قل هل یستوى الذین یعلمون و الذین لا یعلمون
یعنى ؛اى پیامبر! بگو آیا براستى اهل دانش و آگاهى با آنان که دانش و علم ندارند، برابرند! هرگز!
و نیز مى فرماید:
یرفع الله الذین امنوا منکم والذین اوتوا العلم درجات . یعنى ؛ خداوند از میان شما انسانها، کسانى را که داراى ایمان هستند و نیز آنان را که علم و دانش عطا شده اى ، برترى مى بخشد.
در این آیات ایمان و علم دو ملاک فضیلت و شرافت انسان بر دیگران معرفى شده است . و بى تردید ائمه که در پیشگاه خداوند برگزیده و ممتازند، ملاک این امتیاز را از ناحیه علم برتر و ایمان مستحکم خویش دارند. با این ویژگى که علم ایشان برگرفته شده از علوم بشرى نیست ، بلکه چونان دانش انبیاء مستند به تعلیم الهى است .

امام سجادعلیه السلام با شش خليفه معاصر بود كه هيچ يك بااهل بيت (عليهم السلام) مهر نورزيدند.اين خلفا عبارتند از :
1- يزيد بن معاويه
2- عبدالله بن زبير
3- معاويه بن يزيد
4- مروان بن حكم
5- عبدالملك بن مروان
6- وليدبن عبدالملك
امام سجادعلیه السلام پس از شهادت پدر ، درايام اسارت و در شرايط اختناق ، امامت را به عهده گرفت اين شرايط سخت تا پايان امامت وى ادامه يافت . مسعودى نوشته است : «قام ابومحمد على بن الحسين علیه السلام بالامر مستخفيا على تقيه شديده فى زمان صعب . »حضرت سجادعلیه السلام امامت را به صورت مخفى و با تقيه شديد و درزمانى دشوار عهده دار گرديد .

امامی که با رفتار خود مسیر شیعه را عوض کرد 
امروز روز ولادت مسیح مناجات است. امامی که با حرکت خود شیوه تازه ای در رفتار شیعه آفرید. با جملات نابی برگرفته از کتاب روایی تحف العقول از زبان آن امام بزرگوار به استقبال روز میلادش می رویم.
امام سجاد علیهالسلام فرمود:
سه حالت و خصلت در هر یک از مؤمنین باشد در پناه خداوند خواهد بود و روز قیامت در سایه رحمت عرش الهی میباشد و از سختیها صحرای محشر در امان است:
اوّل آن که در کارگشایی و کمک به نیازمندان و درخواست کنندگان دریغ ننماید.
دوّم آن که قبل از هر نوع حرکتی بیندیشد که کاری را که میخواهد انجام دهد یا هر سخنی را که میخواهد بگوید آیا رضایت و خوشنودی خداوند در آن است یا مورد غضب و سخط او میباشد.
سوّم قبل از عیب جویی و بازگویی عیب دیگران، سعی کند عیبهای خود را برطرف نماید.

آخرین مصاحبه شهید دکتر بهشتی درباره زندهیاد دکتر علی شریعتی در 29 خرداد 1360 که در پایگاه اطلاع رسانی بنیاد نشر آثار و اندیشه های شهید بهشتی منتشرشده است.
آشنایى شما با دکتر از چه زمانى آغاز مىشود؟ در این رابطه اگر خاطراتى از ایشان دارید عنوان بفرمایید.
بسمالله الرحمن الرحیم. نخستین آشنایى من با مرحوم دکتر شریعتى مربوط مىشود به سال 1349. در تابستان آن سال در مشهد با آقاى خامنهاى و مرحوم دکتر شریعتى و بعضى از آقایان چند جلسه داشتیم و پیرامون مسائل و نیازها صحبت کردیم. در همان مواقع عدهاى از افراد علاقهمند به تنظیم مواضع فکرى اسلامى جلساتى داشتند و خلاصه کارشان را در مجموعهاى تنظیم کرده بودند. در آن مجالسى که داشتیم گاهى هم پیرامون دین بحث و صحبت مىشد؛ ولى بهطور عمده با دکتر پیرامون حرکت اسلامى و جنبش اسلامى و نیازهاى آن در شرایطى که جنبش در آن موقع داشت و همچنین آینده جنبش گفتوگو مىکردیم. بههر حال جلسات خوب و سودمندى بود. از آن به بعد باز جلسات گفتوگو و بحث داشتیم. مخصوصاً زمانى که دکتر به تهران آمدند گاهى فرصتهایى براى تبادلنظر و گفتوگو پیش مىآمد.

خبرگزاری آریا نوشت:
وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي مي گويد :اگر براي انتشار پيامک هاي تخريبي عليه دکتر شريعتي گروه هايي سازماندهي شده اند بايد شناسايي و دستگير شوند. "سيد محمد حسيني" وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در خصوص انتشار پيامک هاي تخريبي عليه "علي شريعتي" گفت: در اين خصوص ممکن است ما بگوييم يک بخشي از اين بخاطر طبع شوخي است که مردم ما دارند اما گاهي اوقات به نظر مي رسند اين قضايا دارد جهت پيدا مي کند به تخريب اين شخصيت ها و لوث کردن افکار وانديشه آن ها منجرمي شود.
وي افزود: به هر حال خود مردم ما بايد اجتناب کنند از انتقال اين پيامک ها و بايد مراقبت کنند چون اگراين ها مراقبت نشود ممکن است به مقدسات و اصول اساسي ما هم تعميم پيدا کند. وي با بيان اينکه در اين زمينه بايد کار اطلاعاتي صورت بگيرد اظهار داشت: اگر گروه هايي سازماندهي شده اند براي انتشار اين پيامک ها بايد شناسايي و دستگير شوند.
حسيني در خصوص نقش وزارت ارشاد درزمينه جلوگيري از اين پيامک ها گفت: ما فقط مي توانيم فرهنگ سازي کنيم و نمي توانيم کار اطلاعاتي امنيتي انجام دهيم. وي افزود: يک بحثي هم از قبل مطرح شده که هرکسي نتواند بطور انبوه پيامک ارسال کند حالا بصورت فردي زياد مهم نيست اما اگربصورت انبوه اقدام به انتشار اين پيامک ها نمايد وزارت ارتباطات بايد دخالت کند.
ایسنا نوشت:
كميته رسمي پيگيري مساله امام موسي صدر و همراهانش در لبنان اعلام كرد كه نتيجه آزمايشات و نمونهبرداريها منفي بوده و جسد مورد آزمايش متعلق به امام موسي صدر نيست.
در بيانيه اين كميته كه در پاسخ به سخنان اخير مصطفي عبدالجليل، رييس شوراي انتقالي ليبي صادر شده، آمده است كه اين كميته از نزديك در سطوح مختلف كارش را پيگيري ميكند و با وجود اعتقاد به مساله زنده بودن امام صدر و همراهانش، با درخواست طرف ليبيايي موافقت و به نبش قبر گور دستهجمعي و نمونهبرداري از جسدي پرداخته كه محققان ليبيايي معتقدند متعلق به امام صدر بوده است و در عين حال لباسهايي را نيز كه گفته شده از آن او بوده است، دريافت كرده است.
اين بيانيه افزود: پرونده علمي متعلق به اين مساله با تحقيقات كامل از خانواده امام صدر كامل شده است و بعد از آن نمونهگيريها انجام شد و مقايسه ميان وسايل و لباسهاي يافت شده، انجام شد اما نتيجه منفي بود و اين يعني اين وسايل از آن امام صدر نيست كه به محض مشخص شدن نتايج، اين مساله به صورت شفاهي به برادران ليبيايي ابلاغ شد تا بعدا در اولين ديدار نامه رسمي (نتيجه آزمايشات) تحويل آنها شود.
ابوالفضل ( عليه السّلام ) دل و انديشه بزرگان را مسخّر خود كرد و براى آزادگان در هـمـه جـا و هـر زمـان سـرودى جـاودانـه گـشـت ؛ زيـرا بـراى بـرادرش دسـت به فداكارى بزرگى زد، برادرى كه در برابر ظلم و طغيان خروشيد و براى مسلمانان عزت جاودانه و عظمتى هميشگى ، به ارمغان گذاشت .
در ايـنـجـا، بـرخـى از اظـهـار نـظـــرهـاى بـزرگـــــان را دربـــاره شـخـصـيـت ابوالفضل ( عليه السّلام ) مى آوريم .
1 ـ امام سجّاد(ع )
امـام عـلى بـن الحسين ، حضرت زين العابدين ( عليه السّلام ) از سروران تقوا و فضيلت در اسلام به شمار مى رود. اين امام بزرگوار هماره براى عمويش عباس طلب رحمت مى كرد و از فـداكـاريـهـايـش دربـاره بـرادرش حـسـيـن ( عـليـه السـّلام ) بـه نيكى ياد مى كرد و جانبازيهاى بزرگش را مرتّب مى ستود. از جمله سخنان حضرت درباره عمويش ، اين موارد را ذكر مى كنيم : ((خداوند عمويم عباس را رحمت كند كه از خودگذشتگى كرد و نيك از عهده آزمـايش برآمد. خود را فداى برادر كرد تا آنكه دستانش بريده شد، خداوند به جاى آنها چـون جـعـفـر بـن ابى طالب ، دو بال عطا كرد تا بدانها با ملائكه در بهشت پرواز كند. عـبـاس را نـزد خـداونـد مـتـعـال مـنـزلتى است كه همه شهيدان در روز قيامت بر او غبطه مى خورند...)).
در روزگاری که بهانه های بسیار برای گریستن داریم.شرم خندیدن به مضحکه هم میهنانمان را بر خود
نپسندیم..کار سختی نیست..نشنیدن .. نخواندن .. و نگفتن لطیفه های توهین امیز .
با اراده جمعی این عادت زشت را به ضد ارزش تبدیل کنیم.
یه روز یه ترکه..........
اسمش ستار خان بود شاید هم باقر خان.......
خیلی شجاع بود خیلی نترس...یکه و تنها از پس ارتش حکومت مرکزی بر اومد.جونش رو گذاشت کف
دستش و سرباز راه عدالت و ازادی شد. فداکاری کرد برای اسلام برای ایران برای من و تو...
برای اینکه ما توی این مملکت ازاد زندگی کنیم چون امام حسین (ع) گفته بود اگه دین ندارید ازادانه
زندگی کنید...
سهم ما از تاریخ اسطوره سازآنچه که نگارنده را به نوشتن این سیاهه واداشت،اکران فیلم ۳۰۰ بود که براساس کتابی به همین نام اثر فرانک میلر» (frank Miller) در مورد نبرد ترموپیل (Thermopile) نوشته شده است। نویسنده به زعم خود، مستندات کتاب را از جلد هفتم تاریخ هرودت (Herodotus) برداشت نموده که در آن به نبرد ۳۰۰ فرمانده ی اسپارتی در تنگه ترمو پیل با لشگر خشایارشا پادشاه هخامنشی پرداخته شده است। من قصد دارم در این مقال ضمن مروری بر نقش اسطوره سازی در تاریخ و ذکر چالش های پژوهش در تاریخ ایران، وجوه شخصیت خشایارشا را نه از نظر هردوت بل مبتنی بر کتیبه های ایرانی بازشناسم و رخدادترموپیل را نیز نه به روایت شکست خوردگان یونانی بل از دیدگاه ویل دورانت، بازنمایم.
تا پیش از اینکه پردههای ضخیم گذشت زمان از روی آثار و فرهنگهای کهن جلگه بینالنهرین و دره های نیل و سند و فلات ایران برداشته شود ، اکثرا بر آن بودند که اندیشههای فلسفی ، از حکما و فلاسفه یونان سرچشمه گرفته است و این آنان بودند که فلسفه و حکمت را در جهان بنیان گذاشتند . ولی بدست آمدن اسناد و مدارکی کم و بیش مربوط باین رشته در کشورهای شرق باستانی معلوم داشت که این ملل هر کدام به نوبه خود متناسب با پیشرفتهایی که در راه دانش و کمال نموده بودند فلسفه خاصی هم داشتهاند و در علوم معقول نیز کار میکردهاند که همان اطلاعات بر اثر آمد و رفت یونانیها به نواحی آسیای صغیر و غربی مورد استفاده آنها ویونهایی که در این کرانهها و نواحی ، پراکنده و متوطن بودهاند ، گردیده و پایه و اساس فلسفه یونان را تشکیل داده است و از آن پس یونان فلسفه را به صورت یک دانش منظم تحت اصول و قواعدی در آورد .
تالس اهل میلت و فیثاغورث و دمکرتیوس با آگاهی از فلسفه و اندیشههای پژوهندگان شرق باستان ، مکاتیب فلسفی خود را پایه گذاردند .
((فلسفه)) واژه عربی و از فیلوزفیا یونانی Philosophia گرفته شده است . ((فیلو)) یعنی ((دوستدار و طالب)) و ((زئوفی یا سوفی)) یعنی دانش و حکمت رویهم رفته ((دوستدار دانش)) و ((خواهان حکمت )) معنی میدهد . ولی معنای مجازی و اصطلاحی آن عبارت از پژوهش و بررسی در روشهاییکه بر اندیشه و کردار بشری حکمفرماست ، میباشد و شامل یک سلسله نظرات و قواعد فکری است که درباره حقیقت عالم وجود و چگونگی و شناخت جهان و مسائل مربوط الهیات و علم تکوین عالم و مباحث کیهانی و زمینی و انسانی و مطالب دیگری در همین زمینهها بحث مینماید .


لوح چندرسانهای«کاریز»مجموعه کامل تألیفات دکتر علی شریعتی، منتشر شد.
این اثرکه تولید آن دوسال به طول انجامیده،علاوه برآثارمکتوب،حاوی فیلمها،اسناد، تصاویر،سالشماروبرخی سخنرانیها نیز هست.
بنابراعلام سایت رسمی بنیادشریعتی،لوح یادشده هیچ شباهتی به محصولات دیجیتالی متفرقهای که پیشتر دراین حوزه عرضه شده،ندارندواین اولینباری است که امکان جستوجوی الکترونیک برروی کلیه آثارفراهم میشود.
«کاریز»به همت بنیاد فرهنگی دکترعلی شریعتی وزیر نظرخانواده اوانتشار یافته است.
روزچهارشنبه، 29 تیرماه،ازساعات 18 تا 20 طی مراسمی درمحل کتابخانه حسینیه ارشادازاین نرمافزاررونمایی خواهد شد.
مراسم رونمایی ازلوح چندرسانهای«کاریز»مجموعه کامل تألیفات دکتر علی شریعتی باحضور سوسن واحسان شریعتی عصر چهارشنبه در حسنیه ارشاد برگزار شد.
عکسها: ایسنا

لوح چندرسانهای«کاریز»شامل آثار مکتوب،فیلمها،اسناد، تصاویر،سالشمار و برخی سخنرانیهای شریعتی است که تولید آن ۲ سال به طول انجامیده است.
به گزارش خبرآنلاین،لوح چندرسانهای«کاریز»مجموعه کامل تألیفات دکترعلی شریعتی به همت بنیادفرهنگی دکترعلی شریعتی وزیرنظرخانواده اومنتشر شد.این اثرحاوی آثار مکتوب،فیلمها،اسناد،تصاوی،سالشماروبرخی سخنرانیهای شریعتی است که تولیدآن ۲ سال به طول انجامیده است.
مهمترین ویژگی این نرمافزارقرارگرفتن کلیه آثارشریعتی درآن است که هم امکان مطالعه آن وهم امکان جستجودرآن رافراهم کرده است.این نرمافزاربه صورت یک تکفایل قابل اجرا،منتشر شده است ونیازی به نصب ندارد.به جزمتن کلیه آثار،گزیدهای ازسخنرانیهای شریعتی وهمچنین سالشمارزندگی شریعتی همراه باچند قطعه فیلم وتعدادی عکس وسند نیزدراین لوح قرارداده شده است.
ماهنامه نسیم بیداری در ویژهنامهای به مناسبت زادروز علی شریعتی باعنوان«شبچراغ»،درگفتوگویی باسعید حجاریان نوشت:
* قبل ازبسته شدن حسینیه ارشاد ودستگیری دکترشریعتی درکلاسهای ایشان شرکت میکردم. قبل ازمطرح شدن دکتر گاهی به کلاسهای محمدتقی شریعتی هم میرفتم.اما ارتباط خاصی ازنزدیک بادکترنداشتم.سال 54 دواتفاق مهم افتاد که برای ما ضربه سنگینی بود یکی تغییرایدئولوژی سازمان مجاهدین یاانتشاربیانیه تغییرمواضع ایدئولوژیک سازمان مجاهدین خلق ایران توسط تقی شهرام بود.ضربه بعدی مربوط به اواخر سال 55 است که دکتردستگیر شدوابتدامقالۀ«بازگشت به خویشتن»وسپس مقاله «انسان،اسلام ومارکسیسم»ایشان ازطرف ساواک درروزنامه کیهان به چاپ رسید. شریعتی به خصوص درمقاله دوم به شدت به مارکسیسم تاخت وگفت که اتحاد اسلام با مارکسیسم ممتنع است.

دکتر علی شریعتی در ۲۹ خرداد ۱۳۵۶ درحالیکه سه هفته از سفرش به انگلستان میگذشت،در ساوتهمپتون به شکل مشکوکی درگذشت.
دلیل رسمی مرگ وی انسداد شرائین ونرسیدن خون به قلب اعلام شد؛هرچند مرگ وی به دلیل نداشتن سابقهٔ بیماری قلبی،عدم کالبدشکافی واعلام نتیجه سریع وخبرداشتن سفارت ایران درلندن ازمرگ وی قبل ازاعلام رسمی خبرمشکوک بود.شریعتی وصیت کرده بود که وی رادرحسینیهٔ ارشاد دفن کنند،ولی درقبرستانی کنارآرامگاه زینب کبری(ع)،در شهر دمشق نگهداری میشود وخانوادهاش هزینه نگهداری جسد وی رامتقبل شدند.
این تصاويرنشان ازحال و هواي زنان ترکمن، گيلاني، کرد، قشقايي و زنان درباري و اشراف دردوره قاجارداشت.
|
||
[452- 1ع] جشن عروسي دره شوريها
|
||
|
||
|
||
[1344- 3ع] مرد و زنان ترکمان
|
||
|
||
|
||
[5292- 3 ع] عصمتالملوک دختر دوست محمدخان معيرالممالک و نوه ناصرالدين شاه قاجار در ميان خويشان
|
||
تألیف یا ترجمه متون فنی عکاسی به دورهی ناصری بر میگردد و تحت حمایت و علاقهی شاه قاجار، رسالههای عکاسی نگارش یافتند.
بیش ازیک ونیم قرن ازتاریخ ورودکهنترین نوشته به زبان فارسی درایران درباب عکاسی به کتابخانه ی اعتضادالسلطنه،بحث راجع به متون وتاریخ عکاسی ایران به یکی ازجذابترین عرصههای تحقیق و پژوهش خصوصاً دردورهی کارشناسی ارشد رشتهی عکاسی دانشکدههای هنری تبدیل شده است.
سه سال پس ازپیدایش عکاسی درفرانسه،این پدیده وارددربارایران شدودردوره ناصرالدین شاه قاجار رواج یافت.
31خردادسالروزشهادت دکترمصطفی چمران گرامی باد
دکترمصطفي چمران در هيجدهم اسفندماه 1311 دريک خانواده مذهبي درتهران چشم به جهان گشود.تحصيلات ابتدايي رادرمدرسه انتصاريه ودوره متوسطه رادر دبيرستانهاي دارالفنون و البرز به اتمام رساند.از پانزده سالگي درجلسات تفسيرقرآن مرحوم طالقاني درمسجد هدايت،و درس فلسفه و منطق استاد شهيد مرتضي مطهري شرکت ميکرد و فعاليتهاي سياسي خودراازسال آخردبيرستان آغاز نمود.مهرماه سال 1332 دررشته الکترومکانيک دانشکده فني دانشگاه تهران پذيرفته شد و چهار سال بعد بااحراز رتبه اول فارغالتحصيل گرديدودرطول دوران تحصيل همواره زبانزداساتيدو دانشجويان بودوجزو بهترين شاگردان محسوب ميشد. 1 اوازاولين اعضاي انجمن اسلامي دانشجويان دانشگاه تهران بودودرجلسات انجمن فوق حضوري فعال داشت.
پس ازکودتاي 28 مرداد 1332 که نهضت مقاومت ملي ايران توسط گروهي از فعالان سياسي تشکيل شد،دکتر چمران به عضويت کميته نهضت مذکور در دانشکده فني درآمد و مسؤليت پخش نشريه راه مصدق ارگان آن نهضت را دردانشگاه تهران برعهده گرفت. 2
مرحوم طالقاني يكي از برجستهترين شخصيتهايي است كه قبل و بعد از انقلاب در راه اسلام مبارزه و خدمت كرد. وي، به گفتة امام خميني(س) دو ويژگي بارز داشت: يكي روحيه مقاومت و مخالفت با دستگاه ظلم كه از عنفوان جواني تا وقتي كه دارفاني را وداع كرد انگيزه او مخالفت با جباران و ستمكاران و چپاولگران بود، هيچ وقت از پاي ننشست و، در نتيجه، چند بار به زندان افتاد. 1 و ديگري، به تعبير امام، «روحاني خدمتگزار» بود «اگر اين مقاومت و مخالفت با دست جبّار را ضمّ به اين بكنيد كه اين روحاني است. يك شخصي كه به واسطه روحانيتش در بين مردم محبوبيت دارد؛ وقتي خدمتگزاري او را كه هم مشاهده كنند مردم او را به عنوان نايب پيغمبر ميشناختند.» 2 و باز،به تعبير امام خميني(س)، وي «عالم عامل» بود، يك عالمي كه به درد مردم ميرسيد. 3
در اين مقاله ما برآنيم كه علت محبوبيت وي در بين اقشار مختلف مردم، با اشارهاي به ابعاد مختلف ويژگي شخصيتي او بر اساس سالشمار زندگي وي بپردازيم.
نصرالله فلسفی فرزندمیرزانصرالله خان مستوفی سوادکوهی،ازمستوفیان دربار قاجار که در9 آذرماه ۱۲۸۰ هـ. ش در تهران متولد شد.درمدرسههای «اقدسیه»،«آلیانس» و «دارالفنون» تحصیل کرد.پس ازتکمیل تحصیلات عالیه،به استخدام وزارت پست و تلگراف درآمد.در ۱۳۰۷ هـ .ش چندماهی در وزارت دادگستری به خدمت پرداخت، سپس به وزارت فرهنگ منتقل شد.همچنین در دارالفنون، دانشسرای عالی ومدارس متوسطه تهران به تدریس تاریخ و جغرافیا و علوم ادبی پرداخت و با تأسیس دانشگاه تهران، به عنوان استادبه تدریس تاریخ پیش ازاسلام دردانشکده ادبیات مشغول گردید. از ۱۳۳۵ تا ۱۳۴۰ هـ .ش درسمت رایزن فرهنگی ایران در ایتالیا و اسپانیا مشغول خدمت بود.در ۱۳۴۳ هـ.ش بازنشسته شد و در اروپا اقامت گزید. همچنین مدتی نیزبه عنوان استاد مدعو دردانشگاه استراسبورگفرانسه تدریس کرد. مقالات تحقیقی خودرادرباره تاریخ و ادبیات ایران در نشریاتی نظیر «سخن»،«یغما»،«وحید»و«دانشکده ادبیات و علوم انسانی تبریز»به چاپ رساند.همچنین مدتی مدیریت مجلات«پست و تلگراف» (۱۳۰۴هـ .ش)،«ایران» (۱۳۰۱– ۱۳۱۱ هـ .ش)«تعلیم و تربیت» (۱۳۱۳-۱۳۱۴هـ .ش)«مهر»(۱۳۱۲-1316 هـ .ش)و«امید»(۱۳۲۲- 1325هـ .ش)و«ایرانیکا»رابه عهده داشت. فلسفی طبع شعر نیزداشت ولی به ندرت میسرود چند غزل و قصیده و مثنوی کوتاه خود را در دفتری به نام«چند شعر»منتشر کرد.وی درتهران درگذشت و درشهر ری در کنار مزار حضرت عبدالعظیم (ع)به خاک سپرده شد.آثار متعددی ازوی باقی مانده است که از آن جمله میتوان به تألیف کتابهای «تاریخ اروپادرقرن نوزدهم و بیستم»،«تاریخ روابط اروپا و ایران دردوران صفوی»،«تاریخ ایران پیش ازاسلام»،«تاریخ ایران بعد از اسلام»،«جنگ چالدران»،«تاریخ عمومی جهان در قرنهای هفدهم تا بیستم میلادی»، «تاریخ عمومی در قرن معاصر»،«تاریخ غزنویان»، «تاریخ و جغرافیا» (12جلد) همراه با علیاصغرشمیم،«زندگانی شاه عباس اول»(5 جلد)،«تاریخ تملق درایران» (ناتمام)وترجمه کتابهای«تاریخ انقلاب روسیه»،«سرگذشت ورتر»،«تاریخچه سلطنت قبادوظهور مزدک»بامشارکت احمد بیرشک،«جغرافیای ممالک بزرگ دنیا»،«تاریخ تمدن روم ویونان»،«داستانهای کوتاه ازنویسندگان بزرگ»،«منتخب اشعارویکتور هوگو»،«فرهنگ فلسفی ولتر»و«اشعار منتخب شاعران رمانتیک فرانسه»اشاره کرد. نصرالله فلسفی در دوم خرداد سال 1360 درگذشت.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت:
روزنامه نیمه رسمی الرای العام چاپ سودان به نقل از یک پزشک سودانی ، از کشف جسد امام موسی صدر خبر داد.
مسئول پزشکی قانونی شهر امدرمان (همجوار خارطوم) دیروز در مصاحبه با این روزنامه مدعی شد بر اساس آزمایش های ژنتیکی تیم پزشکی وی از بقایای پنج جسد کشف شده در این شهر، اثبات شد که این اجساد مربوط به امام موسی صدر و همراهان او هستند.
جمال یوسف که سرگروه یک تیم پزشکی بین المللی متشکل از پزشکان قانونی فعال در لیبی است مدعی شد که یکی از شهروندان، شماره پلاک خوردویی که این پنج جسد را حمل
می کرد یادداشت کرده بود و پس از نابودی رژیم قذافی، محل دفن این اجساد را اطلاع داده است.
به نوشته این روزنامه؛ این در حالی است که یکی از مسئولان لیبیایی هم این مسئله را تایید کرده است.
وی همچنین ضمن خودداری از ذکر علت مرگ امام موسی صدر گفت بر اساس تحقیقات ما ، امام موسی صدر در همان سال کشته نشد، بلکه مدت زیادی به همراه یارانش زندانی و پس از کشته شدن هم جسدش برای مدتی طولانی دفن نشده بود.
لازم به ذکر است که پزشکی قانونی در سودان، نهادی دولتی محسوب می شود و احتمال می رود این شخص ، جزء نیروهای امدادی باشد که دولت سودان در حین و پس از درگیری های لیبی ، برای کمک به مردم ، به آن کشور اعزام کرده است.