ماجرای اشتباهات شریعتی!

 

آقای حکیمی هم فوری پسندیدوچندی بعدهم این کتاب توسط دفترنشرفرهنگ اسلامی چاپ ومنتشر شد.

پس ازپایان جلسه آقای حکیمی زودتر بلند شد که برودمنزل.دکتر شریعتی رفت به بدرقه اش.بعد که آقای حکیمی رفت ودکتربرگشت به داخل منزل اقای خسرو منصوریان به من گفت:دکترنامه ای به آقای حکیمی داد .

ماچیزی نگفتیم درمیان ماآقای منصوریان ماشینی داشت که همه ی ماراازجمله دکتر شریعتی رابه طورفشرده سوار کردتابه مقصد برساند .

دربین راه من ازدکترپرسیدم:نامه خصوصی بود ؟

دکترگفت:بله بعداًمتوجه می شوی!

دانستم که درماشین ودرمیان جمع نمی خواهدچیزی بگوید .

پس ازمدتی من ازدیگری نه ازخوددکترشنیدم که ایشان وصیت نامه اش رابه آقای حکیمی داده است.درآن وصیت نامه نوشته بودکه کتاب های من نیازبه اصلاح داردوازشمامی خواهم که اصلاح کنید( کتاب طرحی ازیک زندگی جلداول ص .۳۲۷

 پس ازفوت یاشهادت دکترشریعتی درخرداد ۵۶ روزی آقای ناصر میانچی مرابه منزل آقای محمد همایون ازپایه گذاران حسینیه ارشاددعوت کرد.وقتی رفتم آنجادیدم شهید مطهری،شهید مفتح،شهید باهنر،شهید بهشتی،آقای محمدرضا حکیمی،مرحوم مهندس بازرگان،دکترسحابی، مرحوم محمدتقی شریعتی وآقای میناچی وهمایون حضور دارند.

مرحوم همایون سخت بیماربود وروی تخت خوابیده بود.درآن جلسه این بحث مطرح شد که حالا که دکتر شریعتی به آقای حکیمی وصیت کرده که آثارش را اصلاح کندما از آقای حکیمی می خواهیم که کمرهمت به این کارببنددو چنین کاری راانجام بدهد .

دران جلسه آقای حکیمی نه این پیشنهاد راردکردونپذیرفت.اما گفت:من باکمال میل حاضرم شب تا صبح بنشینم وکتابهای آن مرحوم رابخوانم واگرمواردی داشته باشداصلاح کنم اما به یک شرط و ان این که یک همکار برای این کار داشته باشم وآن همکارهم پیشنهاد می کنم آقای جعفری باشد .

جمعیت به علامت سوال به من روکرد من هم پاسخ دادم:با کمال میل برای این کار درخدمت آقای حکیمی هستم .

شهید باهنرگفت:ما هم جایی دراختیارتان می گذاریم که هرچه ازدکتربرجای مانده آنجاجمع آوری شود.  

دواتاق دردفترمرکزی دفترنشر فرهنگ اسلامی درخیابان فردوسی دراختیار آقای حکیمی وبنده گذاشته شد.آقای حکیمی ازآقای قدسی شاعرخراسانی نیزدعوت کردندکه بیایدوبا ما همکاری بکند . برای آقای قدسی بابت این کار حقوقی نیز تعیین شد.کارآقای قدسی این بود که در میان آثار دکتر شریعتی می گشت و مطالبی را که به نظرش قابل اصلاح می رسید بیرون می کشید و یادداشت می کردودراختیارآقای حکیمی می گذاشت.من هم کتابهای دکتر شریعتی را تنظیم می کردم .

در سال ۵۶ کتابهای دکتر شریعتی خیلی کم چاپ شده بود وهنوز بسیاری از آثارش حتی از روی نوارنیزپیاده نشده بود.آن چیزی هم که منتشر شده بود غالبا به شکل پلی کپی بود.ماشین فتوکپی خریدیم وازروی همه آثاردکتر چندین نسخه فراهم آوردیم تااگرساواک یا رژیم پهلوی هجوم آورد آثاراز بین نرود.این کارتا ماه های آغازین انقلاب درنیمه ی اول سال ۵۷ ادامه یافت .

پس ازمدتی متوجه شدم آقای حکیمی به دفترنمی آید واثری از ایشان نیست.بعدازمدتی ازایشان درباره علت نیامدنش پرسیدم وگفتم چی شد؟بالاخره این کار رابایدانجام بدهیم یا ندهیم ؟

آقای حکیمی گفت:حقیقتش این است که من تا حالا در آثار دکتر شریعتی هیچ اشتباهی ندیده ام و نیازی به این کار نمی بینم . وقتی آقای حکیمی این را گفتند من هم تقریبا دفتری را که در دفتر نشر فرهنگ اسلامی به ما داده بودند تعطیل کردم . مطمئن شدم که اگر آقای حکیمی اشتباه فاحشی در آثار دکتر شریعتی دیده بود خودش را متعهد می دانست آن را اصلاح کند .

در طول ایامی که این دفتربازبودومادرآن کارمی کردیم من درمجموعه آثاردکترشریعتی گشتم و مطالبی ازآثارمختلف جمع آوری نمودم وباعنوان((عقیده))تدوین وگردآوری کردم.آقای حکیمی نیز دراین کاربامن شرکت کردندوبرخی مطالب راایشان ازآثاردکتراستخراج کردودادبه من تاتنظیم کنم . کارکتاب((عقیده))رابردیم ودرچاپخانه باکیفیت جالبی چاپ کردیم ودرتیراژبسیاروسیعی منتشر کردیم که بلافاصله به فروش رفت وچاپ های بعدآن نیزباهمین تیراژمنتشرشد .

حتی عده ای ناشرسودجوبدون هیچ هماهنگی بامابارهاوبارهااین کتاب رادراشکال وتیراژهای مختلف وزیادچاپ ومنتشر کردند .

منبع :

کتاب  : طرحی از یک زندگی، پوران شریعت رضوی – (همسر دکتر علی شریعتی)

 

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط علی قادری
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 29
بازدید دیروز : 5
بازدید هفته : 93
بازدید ماه : 92
بازدید کل : 254810
تعداد مطالب : 287
تعداد نظرات : 71
تعداد آنلاین : 1